Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages/nl_NL.mo) is not within the allowed path(s): (/sites/amorcantandi.nl/www/:/sites/amorcantandi.nl/www/:/sites/amorcantandi.nl/subdomains/:/sites/amorcantandi.nl/private/:/sites/amorcantandi.nl/logs/:/sites/amorcantandi.nl/backups/:/sites/amorcantandi.nl/lib/php_include/cacert.pem:/sites/amorcantandi.nl/tmp/:/tmp/) in /www/wp-includes/l10n.php on line 761 Dirigent – Amor Cantandi

Dirigent

Luuk Tuinder

Luuk Tuinder voltooide de opleidingen orgel en zang aan het Groninger conservatorium. Het zwaartepunt kwam daarna op het zingen te liggen en sinds die tijd heeft hij als solist medewerking verleend aan vele concerten.

Als zanger is hij vast verbonden aan het Groot Omroepkoor. Naast zijn activiteiten als zanger ontwikkelde hij zich ook als dirigent.

In die hoedanigheid is hij inmiddels meer dan 25 jaar dirigent van het koor Amor Cantandi uit Ten Boer. Met hen voerde hij o.a. het Requiem van Mozart, het Requiem van Fauré, de Petite Messe Solennelle van Rossini en de Messe Solennelle van Gounod uit. Tot bijzondere uitvoeringen mogen die van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach gerekend worden in 2015 en 2017 (en die in 2019 zal worden herhaald).

Met de voormalige Christelijke Oratorium Vereniging uit Groningen voerde Luuk Tuinder onder meer het Gloria van Vivaldi, de Messiah van Händel, de Paulus van Mendelssohn, het Magnificat van J.S. Bach en het Oratorio de Noël van Saint-Saëns uit.

Sinds januari 2014 is Luuk Tuinder dirigent van mannenkoor Valerius uit Emmen. Met hen maakte hij o.m. opnamen voor het EO programma ‘Nederland zingt’. Voorts is hij dirigent tijdens de uitvoeringen van cantate’s van J.S. Bach in Vries en Zuidhorn.

Ook in het modernere repertoire is Luuk Tuinder thuis. Als dirigent van Capella Frisiae voerde hij bv. het Requiem van Daniel de Lange en het psalmenrequiem van Daan Manneke uit. Of met Amor Cantandi de ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo.

Aan huis heeft Luuk een omvangrijke leerlingenpraktijk. Ook met deze leerlingen geeft hij regelmatig uitvoeringen, bv. de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz.